Ranjeni muškarac se bori za život

Ameriku potresa još jedno ranjavanje Afroamerikanca od strane policije: Novi brutalni protesti na pomolu (VIDEO)

Afroamerikanac hospitalizovan je u teškom stanju nakon što je na njega pucala policija američke države Vinskonsin.

On je primljen u bolnicu sa više prostrijelnih rana, a odmah nakon incidenta počelo je okupljanje građana koji su na licu mjesta demonstrirali zbog ranjavanja Afroamerikanca.

Pucnjava se dogodila oko 17 časova po lokalnom vremenu u gradu Kenoša. Policajci su bili pozvani da intervenišu u onome što je okarakterisano kao porodična svađa.

Ono što je za sada zvanično saopšteno je samo da je žrtva odmah odvezena u bolnicu, prenosi Rojters.

Nikakvog drugog objašnjenja od strane policije nema, tako da nije poznato kako je i zašto došlo do pucanja u Afroamerikanca koji se sada bori za život. Navodi se samo da će incident biti istražen.

Međutim, društvenim mrežama kruži video snimak na kojem se vidi muškarac, koji u pratnji policije prilazi policijskom automobilu, ali biva upucan u trenutku kada otvara vrata automobila.

Takođe, pucnjava se čula i kada su se na licu mjesta okupili građani, u znak protesta zbog policijske brutalnosti, prenijeli su američki mediji.

Raša tudej navodi da je u okrugu u kom je ubijen Afroamerikanac proglašeno stanje "hitne intervencije policije".

Podsjetimo, širom Amerike i dalje traju protesti zbog nasile smrti Afroamerikanca Džordža Flojda, koji je preminuo tokom hapšenja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.