Beba zaražena koronavirusom u prvoj nedelji života uspješno izliječena
ilustracija

Novorođenče u Srbiji dobilo kovid odmah po rođenju

Beba zaražena koronavirusom u prvoj nedelji života uspješno izliječena

Beba koja se u prvoj nedelji života zarazila virusom korona, uspješno je izliječena u Kliničkom centru Niš, potvrdila je koordinatorka dječije kovid bolnice i direktorka Klinike za dječiju hirurgiju KC Niš Anđelka Slavković.

Slavković je podsjetila da su bebu staru samo sedam dana sa simptomima virusa kovid 19 u KC Niš doveli roditelji, kao i da je nakon toga laboratorijski potvrđen virus kod bebe, koja je zadržana na bolničkom liječenju.

“Beba nije bila u teškom stanju, redovno je primala terapiju, bila je dobro svo vrijeme i testovi su pokazali posle dvije nedelje da nema nikakvih tegoba i da je negativna”, kazala je dr Slavković, javlja TV Pink, prenosi Tanjug.

Dodala je da je jedino uzrast bio problematičan.

Prema njenim riječima, u KC Niš su se protekle nedelje porodile tri trudnice pozitivne na virus korona, da su te bebe negativne na virus, a iščekuje se porođaj još jedne trudnice iz Preševa, koja je trenutno smještena u odvojenom dijelu na ginekologiji i za sada je u dobrom stanju.

Kako je navela dr Slavković, u KC Niš trenutno nema djece pozitivne na virus kovid 19, a u bolnici se nalazi četvoro sa respiratornim simptomima.

“Svu djecu koja imaju respiratornu simptomatologiju, bez obzira na to što su njihovi testovi na koronu negativni, tretiramo drugačije, uvjek smo na oprezu, jer ipak testovi nisu pouzdani u potpunosti”, navela je.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.