Velikom broju novozaraženih u Austriji doprinijeli povratnici sa ljetnjeg odmora iz Hrvatske
Ilustracija

U poslednja 24 sata zabilježeno 347 slučajeva

Velikom broju novozaraženih u Austriji doprinijeli povratnici sa ljetnjeg odmora iz Hrvatske

U Austriji je u posljednja 24 sata zabilježen novi rekord broja novozaraženih korona virusom, koji je dostigao broj od 347.

Kako tvrde austrijske vlasti, ovom visokom broju, najvećem od početka aprila, doprinijeli su povratnici sa ljetnjeg odmora u inostranstvu, prije svega iz Hrvatske, prenosi Tanjug.

Samo na Beč otpada 187 novozaraženih, a zatim slijedi Gornja Austrija sa 67, te Donja Austrija sa 21 i Tirol i Salcburg sa po 20 novooboljela.

Austrijske vlasti ukazuju da je situacija u Beču zabrinjavajuća, jer je u proteklih sedam dana širom Austrije zabilježeno 19,1 novozaraženih na 100.000 stanonika, a samo u Beču je ta vrijednost bila na 39,5.

Austrija trenutno dnevno sprovodi do oko 13.000 testiranja, a do sjutra u toku je besplatno testiranje za povratnike sa odmora u Hrvatskoj, koji su se u Austriju vratili između 7. i 16. avgusta, prije stupanja na snagu mjere upozorenja na putovanje u tu zemlju.

Ministar zdravlja Rudolf Anšober ukazao je da trenutno 30 odsto novooboljelih čin povratnici sa odmora u inostranstvu.

Trenutno u Austriji ima 2.609 aktivno oboljelih osoba, od kojih je 120 hospitalizovano, a 20 na intenzivnoj njezi.

Od početka epidemije u Austriji, krajem februara pozitivno na korona virus testirano je 24.345 osoba, a izliječeno 21.093.

Do sada je u Austriji sprovedeno ukupno 1.048.216 testova na korona virus.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.