Protest protiv Zakona o slobodi vjeroispovjesti: Nikšićani i Beranci šetaju, na Žabljaku auto-litija
Litija u Nikšiću, Foto: Onogošt.me

Protest protiv Zakona o slobodi vjeroispovjesti: Nikšićani i Beranci šetaju, na Žabljaku auto-litija

Uprkos zabrani NKT-a, građani Nikšića okupili su se večeras na Trgu Šaka Petrovića, odakle su krenuli u šetnju ustaljenom rutom kojom su se ranije kretali, protestujući protiv Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Građani su u protestu nazvanim „Šetnja za odbranu svetinja“ skandirali „Ne damo svetinje“ i protiv predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

Protestna šetnja krenula je oko 19 sati sa Trga Šaka Petrovića i završena je nakon sat bez incidenata.

Na Žabljaku se održava auto-litija, prenosi Antena M. Nekoliko desetina automobila, uz korišćenje sirena i mahanje trobojkama, prošlo je i ulicama Žabljaka.

Litija održana i u Berane

U svečanoj litiji ulicama Berana, na praznik preobraženja Gospodnjeg, večeras je učestvovalo hiljade građana.

Građani su se tradicionalno okupili u centru gradu kod hrama Svetog Simeona Mirotočivog, u znak protesta protiv usvojenog Zakona o slobodi vjeroispovijesti, uzvikujići "Ne damo svetinje".

litija

Foto: Berane online

Molitvenu litiju su sa ikonama u rukama do manastira Đurđevi Stupovi predvodili najmlađi Beranci, od kojih su neki bili u narodnoj nošnji.

Oni stariji su išli za njima, priredivši bakljadu u jednom trenutku u bojama trobojke.

Podsjetimo, na snazi su i dalje mjere NKT-a o zabrani masovnih okupljanja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.