Auto litije iz Novog Sada i Beograda do Kumanice u znak podršle litijama u CG
Ilustracija

Auto litije iz Novog Sada i Beograda do Kumanice u znak podršle litijama u CG

Pod proglasom "Podrška braći u Crnoj Gori", u nedelju, 23. avgusta, iz Novog Sada i Beograda, biće organizovane auto-litije do srpsko-crnogorske granice, kako bi se pružila podrška sunarodnicima u Crnoj Gori, objavljeno je na Fejsbuk stranici Saveza Srba iz Crne Gore u Srbiji,prenosi Tanjug.

Prema najavi, auto-moto litija iz Beograda kreće u jutarnjim satima, u nedelju u 6.30, sa parkinga ispred Sava centra, dok bi, dvije auto-litije, ona iz Beograda i ona iz Novog Sada, trebalo da se susretnu na auto-putu "Miloš Veliki".

Kako je objavljeno, ide se do manastira Kumanica na samoj granici Srbije i Crne Gore gdje će biti priređen kulturno-umjetnički program.

U proglasu se apeluje na sve učesnike da poštuju saobraćajne propise, savjesno odnose prema drugim učesnicima i poštuju odluke Republičkog kriznog štaba.

Takođe, dodaje se da nije dozvoljeno nošenje stranačkih zastava i uzvikivanje parola.

Auto-litije blagoslovio je episkop mileševski Atanasije.

U Crnoj Gori posljednjih nedjelja građani, privrženi SPC, auto-litijama izražavaju negodovanje zbog usvajanja zakona o slobodi vjeroispovesti u crnogorskoj skupštini krajem prošle godine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.