Medenica: Epidemiološka situcija ozbiljna, ali pod kontrolom

Dolaskom stranaca raste epidemiološki rizik

Medenica: Epidemiološka situcija ozbiljna, ali pod kontrolom

Otvaranjem granica i dolaskom stranaca raste epidemiološki rizik. Zato svi koji dođu u Crnu Goru moraju da se pridržavaju mjera koje su na snazi - poručuje epidemiološkinja Instituta za javno zdravlje, Sanja Medenica.

“Epidemiološka situcija je ozbiljna, ali je pod kontrolom. Vidjeli ste da prethodnih dana, a i zadnje dvije nedjelje imamo jedan ujednačen broj slučajeva, a to znači da držimo pod kontrolom broj registrovanih slučajeva”, kaže epidemiološkinja Sanja Medenica, prenosi RTCG.

Kako će se situacija dalje odvijati, kaže Medenica, zavisi isključivo od našeg ponašanja.

Ističe da statistika kaže i da je svaki peti inficirani - asimptomatski slučaj, odnosno nema nikakve simptome korona virusa.

A od ukupnog broja inficiranih deset odsto su djeca, objašnava Medenica. 144 djece starosti do devet godina zaraženo je vrusom, a u starosnoj dobi od 10 do 19 godina, inficirano je 226.

U Crnoj Gori, od Kovida-19, trenutno je oboljelo 1.119 osoba. Najviše aktivno inficiranih je u Podgorici 449, Bijelom Polju 140, Nikšiću 97 i Beranama 89 i Baru 68. U opštinama Danilovgrad, Šavnik i Tuzi nema oboljelih.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.