Podgoričanki dva mjeseca zatvora zbog nasilja nad majkom
ilustracija

Podgoričanki dva mjeseca zatvora zbog nasilja nad majkom

Podgoričanka S.V. (43) osuđena je na kaznu zatvora 60 dana zbog nasilja nad majkom.

Sutkinja Suda za prekršaje u Podgorici Maja Rakočević je kaznu S.V. izrekla u hitnom postupku, postupajući po zahtjevu za pokretanje prekršajnog postupka.

Sudija portparol Suda za prekršaje u Podgorici Milorad Popović rekao je agenciji MINA da je S.V. višestruka povratnica u činjenju prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u porodici, za koje je u dva odvojena postupka kažnjavana novčanom i kaznom zatvora.

Prema njegovim riječima, okrivljena je upućena na izdržavanje izrečene kazne zatvora prije pravosnažnosti predmetnog rješenja.

„Razlog za to je osnovana sumnja da će okrivljena nastaviti sa činjenjem prekršaja, odnosno realizovati prijetnje upućene oštećenoj“, pojasnio je Popović.

On je naveo da Sud, u postupcima koji se vode zbog prekršaja iz oblasti Zakona o zaštiti od nasilja u porodici, preduzima sve zakonom propisane mjere u cilju adekvatne zaštite žrtve nasilja, a što se najefikasnije postiže u hitnim postupcima.

MINA

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.