U posljednja 24 časa u Indiji skoro 50.000 zaraženih koronavirusom
Ilustracija

Testirano 515.000 ljudi

U posljednja 24 časa u Indiji skoro 50.000 zaraženih koronavirusom

U Indiji je danas zabilježeno skoro 50.000 novih slučajeva Covid-19, a premijer Narendra Modi planira da otvori nove kapacitete za testiranje u 3 najveća grada.

U posljednja 24 sata u toj zemlji je potvrđen 49.931 novi slučaj koronaviursa, čime je ukupan broj zarazenih premašio 1,4 miliona, prenosi Tanjug.

Indija je treća zemlja u svijetu po broju zaraženih, ali je sa 32.771 smrtnim slučajem među onima sa njanižom stopom smrtnosti, prenosi AP.

Iz Modijeve kancelarije je saopšteno da će nove laboratorije za testiranje uzoraka biti otvorene danas u Nju Delhiju, Mumbaju i Kolkati, što će pomoći vlastima da prate širenje virusa.

Svaka od tih laboratorija moći će da testira i do 10.000 uzoraka dnevno.

Samo juče u Indiji je testirano 515.000 ljudi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.