Dezinfekcija ulica i objekata po preporukama NKT-a redovna u svim crnogorskim opštinama
Ilustracija

Nastavak borbe protiv koronavirusa

Dezinfekcija ulica i objekata po preporukama NKT-a redovna u svim crnogorskim opštinama

Dezinfekcija objekata i ulica kao još jedna od mjera u borbi sa epidemijom virusa Covid – 19, svakodnevno se sprovodi u gotovo svim opštinama u Crnoj Gori.

Podgorička Služba zaštite i spasavanja u skladu sa preporukama NKT, prema riječima načelnika Gorana Jankovica, u sklopu redovnih aktivnosti jednom nedeljno zadužena je za dezinfekciju grada.

"Sa posebnim akcentom oko zdravstvenih objekata, domova zdravlja i svih onih objekata gdje dolazi do većeg okupljanja građana. Jednom sedmično preduzeće čistoće po nalogu Službe vrši dezinfekciju svih saobraćajnica, kolovoza, a pripadnici Službe zaštite i spašavanja vrše dezinfekciju zdravstvenih objekata, s posebnim akcentom na dezinfekciju objekata za prijem lica koja su pozitivna na Covid-19", naveo je Janković za Novu M.

Dezinfekcija grada sredstvima na bazi hlora sprovodi se i u beranskoj opštini. Komandir Službe zaštite i spašavanja Tihomir Bogavac kazao je da svakodnevno imaju opsežne akcije dezinfekcije javnih površina u okviru prilaza, kao i prostora unutar samih zdravstvenih ustanova. Bogavac ističe da su 24 časa na raspolaganju svima.

"U svakom momentu smo kada je to potrebno na raspolaganju Domu zdravlja i Opštoj bolnici. Ovih dana radimo dezinfekciju ulica, stambenih objekata, unutrašnjih prostorija, pranje ulica, pomažemo komunalnom preduzeću, ali isto tako i dezinfekciju unutrašnjih prostorija koje nam se obrate za te stvari", poručio je Bogavac za Novu M.

Dezinfekciju kao važan i neophodan posao u aktuenoj epidemiji koronavirusa vrše i u hercegnovskoj opštini. Prema riječima načelnika Službe zaštite i spašavanja Zlatka Cirovića, grad se svakodnevno dezinfekuje.

"Bazirali smo se uglavnom na površine gdje se okuplja veći broj građana, to su trgovi, oko Glavne pošte, Dom zdravlja, Ministrastvo unutrašnjih poslova, tako da u zadnjih sedam dana kao sto su preporuke NKT- a svakodnevno vršimo dezinfekciju", dodao je Cirović

Sve ove aktivnosti kontinuirano će se sprovoditi i u buduće, a sve sa ciljem sprječavanja širenja koronavirusa i očuvanja zdravlja građana.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.