Milo Đukanović

Komišić i Meta čestitali Đukanoviću 13.jul

"Srećni smo što za susjeda imamo državu koja je iskreni prijatelj"

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je povodom Dana državnosti Crne Gore, čestitku predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću.

"Poštovani predsjedniče Đukanović primite iskrene čestitke povodom Dana državnosti Crne Gore. Uspjesi koje je Crna Gora u proteklim godinama ostvarila na njenom NATO i evropskom putu, kod mene lično ali i kod većine građana Bosne i Hercegovine, probudili su nadu u mogućnost mirne izgradnje građanske države na evropskim principima i standardima. Želimo vam da tim putem nastavite i nama prijateljsku Crnu Goru nakon prijema u NATO savez uvedete i u Evropsku uniju", naveo je Komišić.

Ističe da su srećni "što za susjeda imamo državu koja je iskreni prijatelj naše države i svih njenih građana".

"Zadovoljni smo odličnim odnosima između dvije države koje ne mogu pokvariti povremeni ispadi pojedinaca koji ne baštine vrijednosti euroatlanskog svijeta i civilizacije, te uvjereni da će odnosi između dvije države u budućnosti biti još bolji i prisniji. Još jednom, Vama i svim građanima Crne Gore, sretan Dan državnosti", navodi se u čestitki Komišića.

Osim njega, predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću čestitku povodom 13. jula - Dana državnosti Crne Gore uputio je predsjednik Albanije Ilir Meta.

"Želim da iskoristim ovu priliku da izrazim koliko cijenim prijateljske odnose i saradnju između Albanije i Crne Gore. Zahvaljujući euro-atlantskoj viziji koju dijelimo ti odnosi otvaraju sve više novih prostora za saradnju i postaju pozitivan primjer u našem regionu. Uvjeren sam da će buduća saradnja između naše dvije susjedne zemlje biti odlična, jer su partnerstva koja nas ujedinjuju i mostovi koji nas spajaju mnogobrojni i raznovrsni. Crnogorska manjina u Albaniji i Albanci u Crnoj Gori predstavljaju moćan most prijateljstva i dragocjeni su za saradnju, što moramo dalje čuvati i unapređivati", naveo je Meta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.