Carević: 13. jul bio i ostao dan slobodarske Crne Gore
Marko Carević

Čestitka

Carević: 13. jul bio i ostao dan slobodarske Crne Gore

Funkcioner DF-a i doskorašnji predsjednik Opštine Budva Marko Bato Carević u svoje i, kako je naveo, ime Opštine Budva svim građanima Crne Gore čestito je dan državnosti.

"13. jul je bio i ostao dan slobodarske Crne Gore: kako onda kada je međunarodno priznata 1878. godine i među privim zemljama ušla u porodicu slobodnih naroda, tako i onog dana kada je otpočeo opštenarodni ustanak 1941. godine, datum kojim Crna Gora ispisuje najljepše stranice svoje istorije i antifašizam ugrađuje u svoje temelje", naveo je Carević u izjavi za medije.

On je kazao da nas 13. jul podsjeća da je sloboda naša dužnost, da slobode nema bez poštovanje prava svih naroda i građana u Crnoj Gori.

"To u pravnoj, a ne silničkoj državi, državi pravde i jednakosti, a ne državi nepravde i nezasluženih privilegija. Svjetlost ovog važnog istorijskog datuma, hrabrost i slobodoljublje naših predaka nas podsjećaju i opominju da su sloboda, jednakost i pravda principi na kojima država i društvo moraju da počivaju i na kojima moramo istrajavati, bez obzira na sve prepreke i iskušenja. Srećan dan državnosti! Za slobodnu Crnu Goru!", zaključio je Carević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.