Osumnjičeni za ubistvo fudbalera u Kotoru izručen Crnoj Gori

Osumnjičeni za ubistvo fudbalera u Kotoru izručen Crnoj Gori

Kotoranin Nikola Mršić, osumnjičeni za ubistvo fudbalera Gorana Lenca u Kotoru izručen je Crnoj Gori.

Kako je saopštila Uprava policije, ekstradicija iz Srbije u Crnu Goru lica N.M. (41) iz Kotora koji se potražuje po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Podgorica je realizovana danas.

"N.M. se potražuje radi obezbjeđenja njegovog prisustva krivičnom postupku koji se protiv njega vodi za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. On je 16. septembra 2017. godine na igralištu stadiona FK Bokelj lišio života G.L. i pokušao da liši života M.J.", podsjetili su iz policije.

Mršić je u Srbiji uhapšen početkom marta.

Mršić je obuhvaćen optužnicom koju je Specijalno državno tužilaštvo podiglo protiv kriminalne grupe na čijem čelu navodno su albanski državljanin Erogen Brajović, Nikšićanin Ranko Radulović i Kotoranin Igor Vukotić, koji je u bjekstvu.

On se potraživao na međunarodnom planu zbog teških krivičnih djela te su službenici Sektora kriminalističke policije sprovodili istragu ciljanog traganja u saradnji sa više država.

Mršić je 2016. godine privođen u okviru istrage o ubistvu Podgoričanina Srđana Vlahovića. Njega su takođe 2016. povezivali i sa podmetanjem požara u kotorskoj diskoteci Maximus.

On je bio menadžer u lokalu Moka u Starom gradu u Kotoru, čiji su zakupci bila braća Igor i Jovica Vukotić, navodne vođe škaljarskog klana.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.