Tri državljanke Srbije uhapšene u Kolašinu zbog kršenja mjera NKT
Ilustracija

Uprava policije

Tri državljanke Srbije uhapšene u Kolašinu zbog kršenja mjera NKT

Tri državljankeSrbije uhapšene su u Kolašinu zbog nepoštovanja mjera propisanih od strane Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT), saopšteno je iz Uprave policije.

Postupajući po operativnim informacijama policija je u Kolašinu kontrolisala putničko motorno vozilo kojim je upravljao A.V. iz Podgorice.

"U vozilu su se nalazila još dva lica, bezbjednosno interesantno lice Z.B. iz Kolašina te i ženska osoba M.M. koja je dala svoje podatke ali koja kod sebe nije imala identifikaciona dokumenta", istakli su iz Uprave policije.

Kazali su da su lica dovedena u službene prostorije Odjeljenja bezbjednosti Kolašin radi utvrđivanja identiteta i daljih mjera i radnji iz nadležnosti policije.

"Nakon prikupljanja podataka o ženskom licu utvrđeno je da je ona policijskim službenicima saopštila pogrešan identitet, te da se radi o licu T.R. (30) iz Republike Srbije", navodi se u saopštenju i dodaje da su kriminalističkom obradom utvrdili da u Kolašinu sa T.R. borave još dvije ženske osobe koje su locirane u jednom ugostiteljskom objektu u ovom gradu, a koje su bile u društvu sa bezbjednosno interesantnim licima D.J. iz Kolašina i N.R. iz Mojkovca.

Lica su dovedena u službene prostorije Odjeljenja bezbjednosti Kolašin gdje je provjerama utvrđeno da je riječ o J.M. (21) i I.P. (46), obije iz Republike Srbije.

Takođe su utvrdili da J.M. i I.P. nemaju evidentiran prelaz državne granice, kao ni prijavljen boravak u Crnoj Gori.

"Sa svim navedenim upoznat je nadležni državni tužilac koji se izjasnio da se u radnjama T.R., J.M. i I.P. stiču elementi bića krivičnog djela nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti", poručili su iz Uprave policije.

Osumnjičene su lišene slobode i uz krivičnu prijavu privedene nadležnom državnom tužiocu koji je donio rješenje o zadržavanju ovih lica do 72 sata.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.