U Tivtu bez opozicije na izborima
Opština Tivat

Ranije odlučili da bojkotuju

U Tivtu bez opozicije na izborima

U Tivtu, koji je jedna od pet opština u kojim su planirani lokalani izbori 30. avgusta, za mjesta u lokalnom parlamentu nadmetaće se samo ranije potvrđene liste - četiri partije i tri grupe građana, bez opozicije koja je u većini odlučila da bojkotuje izbore.

Nakon što je izborni proces u Tivtu zamrznut 20. marta zbog epidemiološke situacije sa koronavirusom, Opštinska izborna komisija, nakon raspisivanja parlamentarnih i lokalnih izbora u četiri opštine nastavlja sa radom.

"U ovom trenutku slijedi nastavak izbornog procesa, a sve prije toga preduzete izborne radnje ostaju na snazi. Dakle samo potvrđene izborne liste, a njih je bilo sedam imaju pravo izlaska na izbore", kazali su iz Opštine Tivat, prenosi TVCG.

Potvrđene su liste četiri partije i to DPS, SD, HGI i SDP i tri grupe građana "Narod pobjeđuje", "Bokeški forum" i "Goran Božović - časno i odgovorno za bolji Tivat".

Na izborima neće moći da učestvuje opozicija koje je ranija odlučila da ih bojkotuje. 

U planu je žrijebanje i izbor biračkih odbora koji će imati novu funkciju.

"Utvrdili smo i novi izborni kalendar sa novim rokovima za izborne radnje, a najvažnije je formiranje biračkih odbora i njihova edukacije, a posebna pažnja biće usmjerena na sprovođenja mjera propisanih od strane NKT-a kako bi se pored kvalitetnog izbornog procesa postiglo i zaštita zdravlja građana", kazali su iz Opštine Tivat.

Izvor: TVCG

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.