Prijava protiv Baranke, ilegalno ušla u CG iz Srbije, sprovedena u karantin

Protiv 18- godišnje M.T. rožajska policija je podnijela krivičnu prijavu zbog kršenja mjera Ministarstva zdravlja.

"Postupajući na osnovu saznanja da je M.T. (18) iz Bara došla iz Republike Srbije preko Graničnog prelaza Špiljani i izbjegla granični prelaz Dračenovac na način što je ilegalno ušla u našu državu sa namjerom da izbjegne neki od vidova javno zdravstvenih mjera, policija je kontrolisala vozilo u kojem se nalazila ova osoba.Vozilom je upravljao K.J. (21) iz Podgorice dok se u vozilu nalazio i V.Š. (23) iz Podgorice.M.T. je uz epidemiloški nadzor sprovedena u karantin.", saopštila je Uprava policije.

Kako navode iz policije, u toku su provjere da li su navedena dva lica boravila u Srbiji a obzirom da su bila u konstaktu sa M.T. za njih je nadležna zdravstveno sanitarna inspektorka donijela rješenja o karantinu.

"Provjerama je utvrđeno da je M.T. u jutarnjim časovima legalno prešla granični prelaz Špiljani na izlasku iz Republike Srbije.Rožajska policija je protiv M.T. podnijela krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila krivično djelo nepostupanje po zdrasvtvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.", zaključuje se u policijskom saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.