Napredak Crne Gore u borbi protiv trgovine ljudima, doprinijela i Uprava policije
Ilustracija

Napredak Crne Gore u borbi protiv trgovine ljudima, doprinijela i Uprava policije

U Izvještaju o trgovini ljudima koji potpisuje američki Stejt Department istaknut je primjetan napredak Crne Gore koji je ostvaren u borbi protiv trgovine ljudima, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Kako se ističe, u odnosu na prethodni izvještajni period, zahvaljujući kvalitetnim i produktivnim aktivnostima koje su sprovođene u ovoj oblasti, te naporima koji su uključivali i krivično gonjenje i zaštitu žrtava, postignut je mjerljivi progres.

„Vlada je demonstrirala da ulaže sve veće napore u odnosu na prethodni izvještajni period, stoga je Crna Gora unaprijeđena iz „Tier 2 Watch list“ u „Tier 2“. Znatno je povećan broj identifikovanih žrtava, uglavnom zbog značajnog slučaja sa 12 žrtava trgovine ljudima i 87 potencijalnih žrtava sa Tajvana’’, navodi se u dokumentu.

Uprava policije je kako dodaju, pružila doprinos u ovim postignućima i još boljem rezultatu nego što je to bio slučaj u prethodnom izvještaju.

"Svakako, Uprava policije realno sagledava sve činjenice i uvažava preporuke iznijete u ovom Izvještaju koje je spremna da sprovede u cilju ostvarivanja još boljeg i kvalitetnijeg bilansa rezultata", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.