NKT: Neprimjereni istupi pojedinih ljekara, grubo gaženje struke

NKT: Neprimjereni istupi pojedinih ljekara, grubo gaženje struke

Nacionalno koordinacioni tijelo (NKT) ocijenilo je neprimjerenim istupe pojedinih ljekara zbog grubog gaženja struke, nauke, etičkog kodeksa i Hipokratove zakletve.

Više o 60 ljekara iz Nikšića prisustvovalo je protestnoj litiji Srpske pravoslavne crkve u tom gradu.

“Iskazujemo najviše poštovanje prema hiljadama zdravstvenih radnika širom Crne Gore koji su svojim požrtvovanim, nesebičnim i posvećenim radom bili i ostali na prvoj liniji odbrane zdravlja i životâ građana”, objavljena je na Twiter nalogu Vlade Crne Gore poruka sa sjednice NKTa.

Donirano preko 8 miliona eura

Kako je saopšteno, na račun NKT od otvaranja 19. marta, iz zemlje i inostranstva uplaćeno 8.035.850,90 eura  i 75.971,72 USD.

EbaHUkiXkAQ8nh5

U tom periodu sa računa odliveno 1.758.869,13 eura a stanje na računu 6.276.981,77 eura i 75.971,72 USD.

Iz NKT-a su najavili da će od danas u Institutu za javno zdravlje svakog radnog dana u 17 sati ponovo organizovati redovne konferencije za novinare, koje će biti prenošene uživo na Youtube kanalu Vlade Crne Gore.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.