Mjere za Bijelo Polje: Obavezne maske, zabranjena SVA okupljanja, u vozilu najviše dvije osobe...
Bijelo Polje, foto:Kodex

Stupaju na snagu od danas

Mjere za Bijelo Polje: Obavezne maske, zabranjena SVA okupljanja, u vozilu najviše dvije osobe...

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti usvojilo je nove privremene mjere za teritoriju Bijelog Polja a koje stupaju na snagu od danas, 26. juna.

Zako su od danas u Bijelom Polju zabranjena sva okupljanja  u zatvorenim i na otvorenim javnim mjestima.  Takođe, zabranjeno je prisutvo građana vjerskim obredima.

U vozilu mogu biti najviše dvije osobe, osim članova porodičnog domaćinstva. Zabrana  osim članova porodičnog domaćinstva se odnosi i na kretanje i zadržavanje više od dvije osobe na otvorenom javnom mjestu

Obavezne su zaštitne maske i na otvorenom i na zatvorenom javnom mjestu, osim u objektima stanovanja.

Zabranjena okupljanja u objektima stanovanja licima koja nijesu članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva.

Prekida se rad vaspitno-obrazovnih ustanova koje obavljaju predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

U Bijelom Polju je trenutno deset aktivnih slučajeva infekcije COVID 19.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.