Stanje u Ivanjici nakon poplava: Bez vode, aktivirala se klizišta, putevi uništeni
Foto: Rina

Stanje u Ivanjici nakon poplava: Bez vode, aktivirala se klizišta, putevi uništeni

Dva dana nakon katastrofalnih poplava, u Ivanjici je ostalo samo blato i očaj građana.

Nezapamćena vodena stihija nosila je sve što joj se našlo na putu, uništeni su malinjaci, strugare, ali i ribnjaci. Tomislav Milutinović iz sela Osonica tone mrtve ribe zatekao je na livadi,prenosi Rina.

Tomislav Milutinović iz sela Osonica tone mrtve ribe zatekao je na livadi.

"Vidjeli smo da je voda odnijela sav ribnjak, sad kad se povukla svuda je uginula mlađ. Nastradalo je 150.000 komada, kao i osam tona konzumene ribe i cijelo matično jato. Od toga je živjela cijela porodica i to je bio jedini posao koji smo imali. Ovo je nezapamćena situacija u Ivanjici, niko nije zapamtio ovakve poplave“, kaže za RINU, Tomislav.

Ivanjica najveći problem sada ima sa klizištima, koja su pokrenuta na teritoriji skoro cijele opštine, uništeni su putevi i odsječeno je nekoliko sela.

"Klizišta prijete da zarobe skoro sve puteve, ekipe su na terenu i neprestano rade na sanaciji. U opasnosti je da bude obustavljen državni put Ivanjica – Ušće, zbog aktiviranja klizišta. Najteža situacija je na putu Ivanjica-Međurečje, a odsječena su seča Pridvorica, Devići, Brusnik i Ostatija“, izjavio je Momčilo Mitrović, zamjenik predsjednika opštine Ivanjica.

Dvije trećine glavnog cjevovoda u Ivanjici su idalje pod vodom, tako da građani nemaju vodu od ponedjeljka.

"Veliki probem je nastao, jer je pitanje kad će vodosnabdijevanje biti ponovo uspostavljeno, to može biti i za sedam ili za 15 dana. Stigle su nam u pomoć cisterne, kao i šleper vode za prvu pomoć“, naglasio je Mitrović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.