Prijava protiv bivšeg gradonačelnika Rožaja i još tri lica, oštetili opštinski budžet za skoro 63. 000 eura
Rožaje, ilustracija

Prijava protiv bivšeg gradonačelnika Rožaja i još tri lica, oštetili opštinski budžet za skoro 63. 000 eura

Bivši predsjednik Opštine Rožaje, Ejup Nurković, direktor Direkcije za imovinu Opštine Rožaje Sabro Kalač, advokat N.K. i bivši direktor Zemljoradničke zadruge "Agrobisernica" Rožaje - M.A. osumnjičeni su da su oštetili lokalni budžet za skoro 63. 000 eura.

Službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije su podnijeli krivičnu prijavu Specijalnom državnom tužilaštvu protiv E.N., bivšeg predsjednika Opštine Rožaje, S.K., direktora Direkcije za imovinu Opštine Rožaje, advokata N.K. i M.A., bivšeg direktora Zemljoradničke zadruge „Agrobisernica“ Rožaje, saopštila je Uprava policije.

Oni su, kako se sumnja, izvršili krivična djela zloupotreba službenog položaja i zloupotreba službenog položaja putem pomaganja.

"Tererete se da su u avgustu 2014. godine, prije okončanja sudskog postupka, zaključili zapisnik o poravnanju pred notarom u Rožajama koji se odnosi na raspodjelu novčanih sredstava koja su naplaćena od prodaje zemljišta u ovom gradu, oko čijeg vlasništva su Opština Rožaje i “Agrobisernica” bili u sudskom sporu, te su na ovaj način pričinili materijalnu štetu Opštini Rožaje u iznosu od 62.737 eura.", navodi se u saopštenju policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.