Srbija: Stotine objekata poplavljeno, u Ljuboviji pukao most, poplavljeni pašnjaci, u prekidu saobraćaj na više regionalnih puteva
Foto:Tanjug

Srbija: Stotine objekata poplavljeno, u Ljuboviji pukao most, poplavljeni pašnjaci, u prekidu saobraćaj na više regionalnih puteva

Zbog velikih padavina raste nivo rijeka u zapadnoj Srbiji. Na gornjem toku Zapadne Morave i na Kolubari očekuje se veći porast, prenose tamošnji mediji.

Popodne se kod Osečine izlio Jadar i poplavio oko 150 kuća i nekoliko privrednih objekata. Proglašena je vanredna situacija u Osečini, Krupnju, Loznici i Ljuboviji gdje je trenutno najkritičnije jer je Ljuboviđa poplavila centar varošice. U prekidu je saobraćaj na više regionalnih puteva, prenio je Tanjug.

Da je zbog izlivanja rijeke Jadar, usled obilnih padavina, na teritoriji Osečine proglašena vanredna situacija potvrdio je predsjednik te opštine Dragan Aleksić

Do izlivanja je došlo usled bujičnih poplava, koje su posledica većih padavina u prethodna 24 sata.

Pripadnici SVS-a, zajedno sa predstavnicima lokalne samouprave i Opštinskog štaba za vanredne situacije, prate dešavanja na terenu i spremni su da reaguju i u slučaju potrebe za evakuacijom stanovništva, saopštio je MUP Srbije.

Vanredna odbrana je uvedena na Vodnim jedinicama "Drina-Loznica", "Kolubara-Valjevo", "Zapadna Morava - Čačak", i "Jasenica - Smederevska Palanka" u nadležnosti JVP "Srbijavode".

Poplavni talas Jadra se iz Osečine kreće ka Loznici, zbog čega je gradonačelnik Loznice proglasio vanrednu situaciju.

Fotografije korisnika društvenih mreža iz Valjeva, Loznice i Krupnja pokazuju da su vodostaji rijeka u ovim gradima uznemirujući i da, ukoliko se padavine nastave, može doći do poplava, prenosi B92.

Zbog obilnih padavina, u Banji Badanji kod Loznice izlila se rijeka Cernica i ugrozila rad tog lječilišta.

Pored Cernice, izlilo se još nekoliko manjih rijeka, Žeravija, Štira, Trbušnica, koje su poplavile oranice, kao i dvorišta nekoliko domaćinstava, ali voda nije ušla u kuće.

U dijelu opštine Koceljeva u 13 sati proglašena je vanredna situacija zbog izlivanja rijeke Tamnave i njene pritoke Kozarice.

Najteža stiuacija je i donjem Crniljevu i selu Kamenica.

Usled obilnih padavina most na rijeci Ljuboviji u istoimenoj opštini pukao je usljed velike količine vode. Magistralni put ka Bajinoj Bašti i Loznici potpuno je neprohodan, a saobraćaj se odvija alternativnim pravcima, kroz centar Ljubovije.

16281489835ef114a783c18382095451v4big

Vodena stihija do sada je poplavila preko 500 domaćinstava u Ljuboviji i poljoprivredno zemljište.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.