Ilić: Pripremili smo se za dolazak pacijenata sa simptomima koronavirusa

"Epidemiološka situacija u Kotoru povoljna"

Ilić: Pripremili smo se za dolazak pacijenata sa simptomima koronavirusa

Epidemiološka situacija u Kotoru je povoljna, a posljednjih dana nije bilo pacijenata sumnjivih na Kovid 19, saopštio je direktor kotorske Opšte bolnice Ivan Ilić.

"Pojavom novih slučajeva mi smo se u bolnici ponovo pripremili za dolazak takvih pacijenata, kojih na sreću do danas nije bilo, ali može da se desi", naveo je Ilić za TVCG.

On je kazao da su ponovo aktivirali neke sisteme u organizacijskoj šemi bolnice.

"Predviđeno je da bolnica u Kotoru bude čista bolnica od Kovida, pa se nadamo da ćemo uspjeti i da je sačuvamo u tom smislu. Predvidjeli smo i prostore za izolaciju. Imamo iskustvo i iz prošlog talasa, nijesmo imali kovid 19 pacijente. Imali smo one koji su bili pod nadzorom, ali smo uspjeli da se sačuvamo od korone, tako da mi s tim iskustvom zaista spremno dočekujemo novi talas. Pokazalo se veoma efikasno nošenje maski, distanca, izbjegavanje većih skupova, higijena ruku", zaključio je Ilić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.