Drljević novi ambasador Crne Gore pri EU?
Drljević

Glavni pregovarač

Drljević novi ambasador Crne Gore pri EU?

Glavni pregovarač Crne Gore sa Evropskom unijom Aleksandar Drljević biće novi ambasador naše zemlje pri EU u Briselu, saznaje Pobjeda.

On će na toj poziciji zamijeniti Bojana Šarkića, koji je na mjestu ambasadora od 2016. godine.

Drljević je za čelnika kancelarije za evropske poslove imenovan u aprilu 2018. nakon što je dotadašnji pregovarač Aleksandar Andrija Pejović podnio ostavku zbog konflikta interesa koji je utvrdila Agencija za sprečavanje korupcije.

U Agenciji je utvrđeno da je Pejović obavljajući funkciju ministra i ostvarujući poseban dodatak na osnovnu zaradu u mjesečnom bruto iznosu od oko 3.600 eura od maja prošle godine ostvario materijalnu korist u vidu posebnog dodatka na osnovnu zaradu kao ambasador u Misiji Crne Gore pri Evropskoj uniji. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.