Na Novom Zelandu novi slučajevi koronavirusa, pozitivne dvije žene koje su doputovale iz Londona
Foto: Profimedia

Na Novom Zelandu novi slučajevi koronavirusa, pozitivne dvije žene koje su doputovale iz Londona

Novi Zeland više nije teritorija bez novog korona virusa, pošto su zdravstveni zvaničnici saopštili da su pozitivno testirane dvije žene, koje su doputovale iz Londona da vide roditelja na samrti.

Prije nego što su testirane, ženama je na osnovu saosjećanja dato odobrenje da napuste karantin i da putuju od Oklanda do Velingtona automobilom.

Načelnik za zdravstvo Ešli Blumfild rekao je da žene tokom putovanja automobilom nisu imale nikakve kontakte sa ljudima ili javnim mjestima.

Zbog novih slučajeva na Novom Zelandu pokrenuta su testiranja na virus za sve koji su mogli da budu blizu te dvije žene.

To uključuje putnike i osoblje na njihovim letovima preko Brizbejna u Australiji, ljude u hotelu u Oklandu gdje su u početku bile smještene u karantin, i članove njihovih porodica sa kojima su se srele u Velingtonu.

Žene su smještene u izolaciju u Velingtonu, a sahrana njihovog roditelja je otkazana dok se ne oporave.

Do utorka na Novom Zelandu više od tri nedjelje nije bilo slučajeva zaraze, a svi koji su imali virus oporavili su se, dok su 22 osobe umrle, prenosi Beta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.