Podgorica dobija park na površini od preko 10.000 metara kvadratnih
Foto: PG Biro

Podgorički park

Podgorica dobija park na površini od preko 10.000 metara kvadratnih

Glavni grad će uskoro dobiti Podgorički park u Ulici Jovana Tomaševića, čime će zelena površina od visećeg mosta “Gazela” do mosta Milenijum biti potpuno uređena i oplemenjena, navodi se iz Glavnog grada.

Radovi na izgradnji parka su projektom podijeljeni u dvije faze, od koje prva faza obuhvata prostor između mosta Milenijum i Moskovskog mosta, a druga faza radova se odnosi na uređenje površine kod spomenika Vladimiru Visockom.

U saopštenju se navodi da pripremni radovi koji su podrazumijevali iskop bunara i uklanjanje nefunkcionalnog dječijeg igrališta su završeni, pa se vrlo brzo na ovom prostoru očekuje početak ugradnje novih parkovskih sadržaja i sadnja autohtonih  vrsta, kao i ugradnja hidrosistema, uporedo sa uređenjem parka.

pg1

Foto: PG Biro

"Raprostranjen na preko 10.000m² park će biti uređen u rustičnom stilu savremenog dizajna. Šetne staze biće urađene od rizle, a centralna staza biće izgrađena sa kolonadom (pergolom), a kolonadu će pratiti platoi za sjedenje od dekinga i drvenih greda. U parku će biti ugrađeni i setovi stolova sa klupama, ležaljke i ljuljaške. Klupe će biti postavljene oko sadnica u prirodnom stilu, a biće i napravljena mirna oaza sa koje će se pružati pogled na dva najljepša mosta u gradu – Milenijum i Moskovski", poručuje se u saopštenju Glavnog grada.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.