Crna Gora iz epidemije izašla kao pobjednik, veliko interesovanje Azerbejdžana za nove investicije, posebno na sjeveru

Nuhodžić razgovarao sa ambasadorom Azerbejdžana

Crna Gora iz epidemije izašla kao pobjednik, veliko interesovanje Azerbejdžana za nove investicije, posebno na sjeveru

Crna Gora je iz epidemije koronavirusa izašla kao pobjednik, pokazala je kapacitete zdravstvenog sistema, ali i funkcionalnost svih svojih institucija kazao je mnistar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić na sastanku sa ambasadorom Azerbejdžana u Crnoj Gori Eldarom Hasanovim.

Nuhodžić se zahvalio na pomoći i podršci koju je Azerbejdžan uputio tokom epidemije koronavirusa našoj zemlјi i ocijenio da je to još jedna potvrda solidarnosti i tradicionalnog prijatelјstva dvije države.

"Crna Gora je iz epidemije koronavirusa izašla kao pobjednik, pokazala je kapacitete zdravstvenog sistema, ali i funkcionalnost svih svojih institucija, što uliva povjerenje ne samo njenim građanima, već i svima onima koji će posjetiti Crnu Goru", kazao je Nuhodžić.

Kako je saopšteno iz MUPa, iskazao je očekivanje da će se i ove godine nastaviti tradicionalna zainteresovanost turista iz Azerbejdžana za sve ono što pruža naša zemlja.

Hasanov je istakao da se Crna Gora, zahvaljujući pravovremenim mjerama Vlade i Nacionalnog koordinacionog tijela, uspješno izborila sa izazovima Covid-19. Pohvalio je pripadnike bezbjednosnog sektora za požrtvovanost i energične napore koje su ulagali u cilju sprečavanja širenja koronavirusa.

 Hasanov je naglasio da postoji veliko interesovanje Azerbejdžana za nove investicije u Crnoj Gori, naročito na sjeveru zemlje.

Nuhodžić i Hasanov su konstatovali da, u okviru strateškog partnerstva Crne Gore i Azerbejdžana, postoji prostor za dalje unapređenje saradnje ministarstava unutrašnjih poslova, posebno u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i terorizma, kao i u oblasti vanrednih situacija.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.