Sekulić: EPCG donosi dobro i Pljevljima i Crnoj Gori

EPCG potpisala Ugovor za ekološku rekonstrukcija termoelektrane Pljevlja

Sekulić: EPCG donosi dobro i Pljevljima i Crnoj Gori

„Sigurna sam da smo našli pravu mjeru onoga što je potrebno i državi i sistemu, što je potrebno građanima Pljevalja, a to je ekološka rekonstrukcija postojećeg bloka termoelektrane Pljevlja“, kazala je ministarka ekonomije Dragica Sekulić danas prilikom svečanosti, a povodom potpisivanja Ugovora o realizaciji projekta ekološke rekonstrukcija Bloka I TE „Pljevlja'' .

Ona je navela da je kroz godine unazad traženo pravo rješenje i za termoelektranu i za Pljevlja. 

„Elektroprivreda Crne Gore ovo godine slavi 110 godina energetike i ovo je prava godina u kojoj ima priliku da ispravi dugogodišnje nepravde prema građanima Pljevalja. Ono što je najvažnije jeste činjenica da će se kroz ovaj Projekat dovesti toplota do njihovih domova“, rekla je Sekulić.

EaEhZwEWoAAMjfK

Ministarka je pomenula da kroz ovaj projekat Pljevljaci čuvaju svoja radna mjesta i u Rudniku uglja i u Termoelektrani, a istovremeno kroz njen budući rad mogu biti sigurni da će njihova pokoljenja imati razlog da ostanu da žive i rade u Pljevljima. 

„Posebno je važno to što EPCG svojim sredstvima i kadrovskim kapacitetima donosi dobro i Pljevljima i Crnoj Gori“, zaključila je ministarka.

Elektroprivreda Crne Gore je danas potpisala Ugovor o realizaciji projekta ekološke rekonstrukcija Bloka I TE „Pljevlja'' sa izabranim izvođačem radova - konzorcijumom Dec International– Bemax –BBSolar – Permonte, u vrijednosti više od 54 miliona eura, a planirano je da se ekološka rekonstrukcija odvija od 2020-2023. godine.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.