Džordan donira 100 miliona dolara za borbu protiv rasizma
Majkl Džordan

Novac će biti uplaćen u narednih 10 godina

Džordan donira 100 miliona dolara za borbu protiv rasizma

Legendarni američki košarkaš Majkl Džordan izjavio je da će donirati 100 miliona dolara organizacijama koje se bore za rasnu jednakost i socijalnu pravdu, usred talasa protesta širom SAD nakon ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda.

U zajedničkom saopštenju, Džordan i "Džordan brend" su najavili da će novac biti isplaćen u narednih 10 godina različitim organizacijama s ciljem da se ukloni "urođeni rasizam", da se "obezbijedi rasna jednakost, socijalna pravda i veći pristup obrazovanju".

"Duboko sam potresen, tužan i jednostavno ljut. Dosta nam je bilo", rekao je Džordan ranije ove nedelje, prenosi Beta.

Afroamerikanac Džordž Flojd umro je 25. maja u Mineapolisu, posle intervencije bijelog policajca Dereka Čovina koji je prilikom hapšenja gotovo devet minuta držao koljeno na Flojdovom vratu.

Dan posle njegove smrti u Mineapolisu su počeli protesti koji su ubrzo proširili po cijeloj zemlji.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.