Ministarstvo sporta plaća 70% članarine za djecu od 9 do 14 godina
Janović

Ministarstvo sporta plaća 70% članarine za djecu od 9 do 14 godina

Ministarstvo sporta i mladih objavilo je Javni poziv za sufinansiranje bavljenja djece sportskim aktivnostima u okviru sportskih klubova.

Taj resor će finansirati čak do 70% iznosa članarine za djecu rođenu 2006., 2007., 2008., 2009., 2010. i 2011. godine, koja se bave sportskim aktivnostima u okviru sportskih klubova.

“Ponosan sam na inicijativu mog Ministarstva koje je kroz novi Zakon o sportu, uvelo sufinansiranje članarina za djecu koja žele da se bave sportom u sportskim klubovima. Kroz navedenu inicijativu ne širimo samo bazu naših sportista i omogućujemo djeci da se u još većoj mjeri bave sportom, već pružamo i pomoć njihovim roditeljima, a ujedno i dajemo podršku sportskim klubovima. Čvrsto vjerujem da je ova plemenita odluka siguran korak ka zdravoj budućnosti naše države”, kazao je ministar Nikola Janović.

Pravo prijave na konkurs imaju klubovi koji su osnovani najmanje prije godinu,  obavljaju sportsku djelatnost u sportu koji je razvrstan u I i II kategoriju sportova koji su na programu Olimpijskih igara i imaju najmanje jednu seniorsku ekipu u kolektivnom sportu.

Rok za prijave je 29. jun ove godine.

Više detalja konkursa potražite na OVOM LINKU.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.