Diplomate ujedinjene u izolaciji -  svjedočanstvo sveukupne solidarnosti i zajedništva (VIDEO)
Foto:Screenshot

Knjiga djelo 14 ambasadora EU u doba korone

Diplomate ujedinjene u izolaciji - svjedočanstvo sveukupne solidarnosti i zajedništva (VIDEO)

Ambasadori zemalja članica EU i Ambasador EU u Crnoj Gori Aivo Orav napisali su tokom pandemije korona virusa knjigu koju je izdao EU Info centar.

Globalna pandemija korona virusa koja je zahvatila čovječanstvo i dalje traje. Njeni rezultati tek će se sumirati ali već sada možemo reći da će ova pandemija biti jedan od ključnih događaja ovog vijeka. U proteklih nekoliko mjeseci mnogo štošta se promijenilo a život, posao, obaveze, pa i najobičnija druženja dobili su nove forme, navode iz Eu info centra

Svi mi imamo poneku priču vezanu za ono što se globalno naziva korona era. Diplomatski kor u Crnoj Gori svakako ima svoje viđenje cjelokupne situacije. Ambasadori država članica EU u Crnoj Gori i šef Delegacije EU, odlučili su da zabilježe period koji smo svi zajedno proveli u izolaciji i tako je nastala nesvakidašnja knjiga koju je izdao EU info centar, kaže se u saopštenju.

Kako se pojašnjava, knjiga “Diplomate ujedinjene u izolaciji“ predstavlja svojevrstan osvrt 13 rezidentnih ambasadora zemalja članica EU u Crnoj Gori i ambasadora EU Aiva Orava na proteklo vrijeme korona ere. Ona sadrži ne samo osvrt na njihov posao kao diplomata već i trenutke iz privatnog života i intimna razmišljanja. Takođe predstavlja i svjedočanstvo Evropske solidarnosti sa Crnom Gorom.

“Ova pisana riječ je svjedočanstvo o tome kako su se diplomate i diplomatija našli na terenu na koji nijesu navikli i za koji nijesu baš trenirani, o izazovima sa kojima su se morali suočiti, o tome kako su ih prebrodili i o poukama koje su izvukli. Ono što ostaje kao njihov “testament” iz ove priče je da su pokazali visoku odgovornost i privrženost kako svojim zemljama i svome poslu, tako i Crnoj Gori sa kojom su podijelili rizik, strah, teret, samoću, ali i radost i zadovoljstvo zajedničkog života i zajedničkog trijumfa.“ napisao je u predgovoru za ovu knjigu Ministar vanjskih poslova Crne Gore, Srđan Darmanović.

Iz EU Info centra poručuju da ćete čitajući ovu knjigu sagledati svijet diplomatije u drugačijem svijetlu ali i svjedočiti aktivnom naporu da se zajedničkim snagama pruži pomoć onima koji kojima je bila potrebna.

"Korona era je za sve bila nepoznat i iznenadan izazov ali je isto tako  sigurno da će za njom ostati svjedočanstvo sveukupne solidarnosti i zajedništva. Knjiga “Diplomate ujedinjene u ozolaciji“ je jedno od takvih svjedočanstava. Baš zbog toga što je prva ove vrste, zadovoljsto u čitanju ove knjige je zagarantovano.Svi koji žele mogu je besplatno preuzeti sa internet adresa EU info Centra i Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori ili lično u EU Info Centru u Podgorici.", kaže se u saopštenju.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.