Pritvor do 30 dana za dvojicu Bjelopoljaca, treći pušten na slobodu

Zbog lomljenja i bacanja 13 državnih zastava

Pritvor do 30 dana za dvojicu Bjelopoljaca, treći pušten na slobodu

Bjelopoljcima Bogdanu Ćinćuru(20) i Rastku Ćetkoviću(22) Vijeće Osnovnog suda u Bijelom Polju odredilo je pritvor do 30 dana jer su u noći između petka i subote polomili i bacili 13 zastava Crne Gore okačenih na stubovima glavnog gradskog trga.

"Vijeće Osnovnog suda u Bijelom Polju prihvatilo je predlog Osnovnog državnog tužilaštva u Bijelom Polju i nakon saslušanja, odredilo pritvor u trajanju do 30 dana za dva lica (Ć.B. i Ć.R) iz Bijelog Polja, zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo povreda ugleda Crne Gore.

Optužnim predlogom ODT-a u Bijelom Polju, koji je podnijet danas sudu, predstavljeno je da su okrivljeni učinili krivično djelo na način što su 23.05.2020. godine u vremenu od 03:00 do 03:20 časova, u ul. Slobode, u Bijelom Polju, polomili i bacili više zastava Crne Gore koje su bile istaknute povodom Dana nezavisnosti na stubovima rasvjete", navodi se u saopštenju Osnovnog suda Bijelo Polje.

Iz pritvora je sinoć pušten Ivan Bugarin (20) koji je osumnjičen za isto djelo.

Ćinćur je u policiji i pred tužiteljkom Jelenom Vučetić priznao da su on i Ćetković skinuli nekoliko zastava, ali da su to učinili jer subili pijani.

Međutim, tvrdi da zastave nijesu bacali u kontejner, već ostavili pored stubova sa kojih su skinute.

"Ja sam Crnogorac, imam crnogorsko porijeklo i državljanstvo. Poštujem državu i zastavu Crne Gore. Jednu zastavu držim istaknutu u svojoj sobi i za sve što se desilo krivim alkohol, jer do ovoga ne bi došlo da isti nisam konzumirao", kazao je on, prenose Vijesti.

Ćetković je rekao da jeste skakao u vis, ali da nije ni dohvatio nijednu zastavu.

"Ja i moji drugovi nijesmo imali namjeru da skrnavimo državne simbole Crne Gore, ovo je naša država, a ovo dohvatanje zastave je za mene i moje drugove bio više izazov. Žao mi je što je došlo do nastale situacije i što sam uopšte pokušavao da dohvatim platno postavljenih zastava", kazao je on.

Bugarin je u policiji, a potom i pred tužiteljkom Jelenom Vučetić, tvrdio da nije "skakao da dohvati ili ukloni bilo koju od postavljenih zastava" niti je i jednu skinuo niti dotakao:

"Niti sam na bilo koji način narušio ugled Crne Gore i državne zastave", kazao je on, prenose Vijesti.

Ispričao je i da su te noći on i Ćinćur konzumirali alkohol, a da im se sat i po poslije ponoći pridružio Ćetković i da su skupa pili do tri ili 3.30 sati, a potom prošetali gradom da sačekaju taksi i odu kući.

Sva trojica su potvrdili da su bili pijani te noći.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.