Nastavila intervju sa novinarom

Novozelandska premijerka za zemljotres od 5,8 po Rihteru izjavila da je pristojan (VIDEO)

Dok je odgovarala na pitanja novinara u živom programu, premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern zastala je na trenutak zbog zemljotresa od 5,9 stepeni na Rihterovoj skali koji je potresao prestonicu Velington, a onda mirno uz osmjeh nastavila da odgovara novinaru.

Velington i obližnja mjesta pogodio je zemljotres čiji je epicentar bio oko 30 kilometara od Levina, grada blizu prestonice Novog Zelanda.

Džasinda Ardern uživo je iz parlamenta gostovala na televiziji kada se desio zemljotres, pa je na trenutak zastala tokom odgovaranja na pitanje.

"Imamo mali zemljotres ovde, Rajane“, rekla je voditelju Rajanu Bridžu, dok su se kamera i stvari oko nje tresle.

"Pristojan zemljotres, moram reći. Ako vidite, stvari se pomjeraju iza mene. Košnica (naziv za parlamentarnu zgradu) se trese malo više od drugih zgrada“, rekla je premijerka.

Iako je voditelj pitao da li je bezbjedno da ostane tu, samo je potvrdila da jeste i intervju je nastavljen.

Novi Zeland nalazi se na Vatrenom pojasu Pacifika, veoma aktivnom trusnom području, a tokom istorije zemlju su pogađali veoma razorni zemljotresi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.