Odali počast

Njujork tajms objavio imena 1.000 žrtava koronavirusa na naslovnoj strani

Njujork Tajms je na svojoj današnjoj naslovnoj strani objavio imena 1.000 žrtava koronavirusa u Sjedinjenim Američkim Državama. Na ovaj način jedan od najuglednijih američkih dnevnih listova odao je počast žrtvama, kojih je sada skoro 100.000 u SAD.

Uz ime preminulih navedeni su i godina rođenja, mjesto odakle su, kao i kratki detalji iz biografije. U Njujork tajmsu kažu da su listu sastavili na osnovu 1.000 čitulja koje su objavljene u stotinama američkih novina širom zemlje, prenosi N1 pozivajući se na Rojters.

Time su željeli da ukažu na ljudski i individualni aspekt smrtnosti od kovida-19.

Za Džun Beverli Hil (85) iz Sakramenta je navedeno: "Niko nije pravio krompir i slatkiše kao ona".

Ove nedjelje 11 američkih saveznih država je prijavilo rekordne brojeve novih slučajeva koronavirusa, uključujući Alabamu, Arkanzas, Minesotu, Severnu Dakotu, Nju Hempšir, Merilend, Mejn,Nevadu, Jutu, Virdžiniju i Viskonsin.

SAD su prva zemlja u svijetu po broju zaraženih i preminulih od posljedica koronavirusa.  

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.