Socijalistička narodna partija

SNP o napadu na sveštenstvo MCP

"Bar je grad koji njeguje međunarodni i vjerski sklad, vlasti moraju osuditi napad na sveštenika"

Opštinski odbor SNP Bar najoštrije je osudio pokušaj napada na sveštenika hrama Svetog Nikole u Starom Baru, Nikolu Radovića.

"U društvenoj klimi koja se stvorila nakon usvajanja antiustavnog Zakona o vjerskim slobodama, svakodnevnim verbalnim napadima od strane vlasti dat je vjetar u leđa nekima da mogu slobodno vrijeđati i napadati sveštenike. O skandaloznom hapšenju Vladike Joanikija i nikšićkih sveštenika, te šikaniranju beranskih i bjelopoljskih, sve je već rečeno", poručili su iz SNP-a.

Oni navode da je Bar grad solidarnosti i međuvjerskog sklada, pa je najmanje što se može očekivati da vlasti osude ovakav čin atakovanja na sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve.

Ističu da se nadaju da je huligana koji vrijeđaju srpski narod i sveštenstvo MCP, i to na Dan nezavisnosti, malo i da će biti procesuirani onako kako po zakonu zaslužuju.

"Dijalog i razumijevanje moraju biti osnovni postulati kojima ćemo se voditi kako bi Bar zadržao oreol pravog grada koji njeguje različitosti i suživot svih", zaključili su iz SNP-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.