Amfilohije: Istinska Evropa je apostola Petra i Pavla a istinska Crna Gora Svetoga Petra Cetinjskoga
Amfilohije

Mitropolit reagovao na najave Đukanovića

Amfilohije: Istinska Evropa je apostola Petra i Pavla a istinska Crna Gora Svetoga Petra Cetinjskoga

“Predsjednik Crne Gore propovjeda satansku Crkvu i hoće Crnu Goru da pretvori u demonsku, satansku zajednicu”, kazao je Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije reagujući da najavu predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

Amfilohije,  koji je na praznik Pravednog Jova služio Svetu arhijerejsku liturgiju u Cetinjskom manastiru a nakon toga prerezao slavski kolač, kazao da "bezbožnici koji se odriču ćivota Svetoga Petra Cetinjskoga i krštene Crne Gore i svih Crnogoraca, svih Srba kroz vjekove, hoće da stvaraju svoje satanske crkve".

Kako je kazao, "vlast danas ponovo skreće na bezbožni, satanski, antibožji, antihristovski put, antipetrovski, antisvetosavski, antipetronjegoševski put, ali da je svetinja moćna i neprolazna te da “Pitagori i Epikuru grabe iskru nebu božanstvenu i sele je u skotsko mrtvilo” (Luča Mikrokozma):

“To je ono što radi danas vlast u Crnoj Gori, seli Crnu Goru u skotsko mrtvilo, ništavilo, i u isto vrijeme temelji budućnost Crne Gore na bogoubilaštvu i bratoubilaštvu, na onome što je urađeno ovdje u vrijeme i poslije Drugoga svjetskoga rata. Na tome temeljiti budućnost Crne Gore to može samo neko ko je izgubio pamet, ko je satanizovan.”".

On smatra da oni koji danas upravljaju sudbinom ovog naroda nastavljaju bezbožni, satanski put gonitelja Hristovih, put Pilata, put ondašnjih Jevreja koji su razapeli Hrista i, kako je rekao, put bezbožnika koji su utamničili Lovćenskog Tajnovidca.

“Oni tim putem hode odričući se puta kojim je krenuo ovaj narod i prostor još apostolskih vremena pa nastavio do i posle Sv. Save, i nastavio Svetim Petrom Cetinjskim Čudotvorcem i Petrom Lovćenskim Tajnovidcem. Odričući se toga puta koji vodi u život vječni, kao i ćivota Sv. Petra Cetinjskoga, i pljujuću u suštini na Svetoga Petra Lovćenskog Tajnovidca, niko od njih, pa ni predsjednik Crne Gore, praktično do danas, nije došao u ove dane da uzme blagoslov od Svetoga Petra Cetinjskoga jer on za njih ne predstavlja ništa.”

 Amfilohije je izrazio nadu da će doći vrijeme da se Sv. Petar Lovćenski Tajnovidac izvadi iz tamnice Franje Josifa i njegovoga kaplara, koji su, svako u svoje vrijeme, srušili crkvu na Lovćenu i oskrnavili kosti ovog Božijeg ugodnika.

“I danas u ovo naše vrijeme ovdje se nastavlja to djelo Franje Josifa i njegovoga kaplara. I taj put kojim su oni hodili se proglašava za put Crne Gore a to nije put već bespuće. To je satanski, demonski put koji razara i otuđuje ljude i narod od onoga puta koji vodi u život vječni. To je put smrti, put ništavila.”

Mitropolit je izrazio nadu u Gospoda da će se sadašnja crnogorska vlast vratiti putu Svetoga Petra Cetinjskoga Čudotvorca i Svetoga Petra Lovćenskoga Tajnovidca.

“Istinska, prava Evropa nije Franja Josif, ni Napoleon, ni Hitler i njihovi duhovni i moralni naslednici, nego Evropa apostola Petra i Pavle, to je put svetih velikih episkopa rimskih Klimenta i Grigorija Dvojeslova, Benedikta Nurskijskoga, Sv. Franje Asiškoga, Evropa Šekspira i Dantea. To je Evropa, istinska, prava, to su evropske vrijednosti.”

Još jednom je ponovio da Franja Josif, tiranin i nasilnik, i kaplar koji je nastavio njegovo djelo i razorio sveštenu Crkvu Svetoga Petra Lovćenskoga Tajnovidca i utamničio njegove mošti u onaj paganski mauzolej, nijesu evropske vrijednosti a da nažalost njima sada hodi Crna Gora.

“Istinska Crna Gora jeste ona Crna Gora Svetoga Petra Cetinjskoga Čudotvorca, čije mošti ovjde cjelivamo, i Svetoga Petra Lovćenskoga Tajnovidca. Ta Crna Gora nije nikada išla bespućem nego putem koji vodi u život vječni  i svjedoči taj put i tu istinu, taj život i tu pravdu, čiji su svjedoci i naši divni svetitelji: Sveti Sava, Sveti Petar Cetinjski i Sveti Petar Lovćenski Tajnovidac. Neko bi njihovim molitvama Gospod i nas utvrdio da hodimo svetim Božijim putem, putem Crkve Božije – Hristovim putem, da hodimo tim putem sami sebi i jedni druge i sav život svoj Hristu Bogu predajući”, kazao je na kraju Mitropolit crnogorsko-primorski  Amfilohije.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.