Smolović: Moramo biti jedinstveni u suočavanju sa ekonomskim posljedicama, očekujemo i podršku Vlade CG
Petar Smolović, foto: Kodex

Uspješna borba sa korona virusom i velika zasluga Bjelopoljaca

Smolović: Moramo biti jedinstveni u suočavanju sa ekonomskim posljedicama, očekujemo i podršku Vlade CG

Odlična saradnja lokalnih i državnih organa kao i građana koji su pokazali visok stepen odgovornosti i discipline, rezultirala je uspješnom borbom protiv virusa korona ,saopštio je danas predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović, na četrnaestoj sjednici lokalnog parlamenta.

Smolović je istakao da moramo biti jedinstveni u suočavanju sa ekonomskim posljedicama koje će Kovid 19 ostaviti.

"Očekujemo i podršku Vlade Crne Gore i obećanje da će se svi kapitalni projekti realizovati kako je i planirano. Mi ćemo se truditi da kao i ranije sve obaveze izmirujemo na vrijeme, posebno vodeći brigu o najugroženijima.Malo koja opština može finansijski da podnese cijelu ovu situaciju,jer smo i mi u nekoj kriznoj situaciji, padaju nam prihodi i od države i od građana", naveo je Smolović i dodao da su pored svega toga, "zdravlje i životi naših ljudi apsolutni prioritet".

Posebnu zahvalnost uputio je zdravstvenim radnicima Opšte bolnice Bijelo Polje, Doma zdravlja, zaposlenima u Domu starih, Crvenom krstu, kao i svim lokalnim službama i donatorima.

On je čestitao na vođenju situacije u vrijeme epidemije predsjedniku Nacionalnog koordinacionog tima za zarazne bolesti,Milutinu Simoviću, predsjedniku Vlade Crne Gore Dušku Markoviću koji je kako je kazao pomno pratio situaciju u Bijelom Polju i pomoga da se obezbijede neophodne stvari za građane, i Kriznom medicinskom štabu na čelu sa Bjelopoljcem prof. dr Rankom Lazovićem.

Smolović je još jednom ponovio da su mještani sela Biokovac, podnijeli najveći teret, "ali na kraju su uspjeli da pobijede virus".

979697095811331358519445144148730613596160n

Maslovarić, foto: Kodex

Sekretar Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje, Marko Maslovarić istakao je na sjednici lokalnog parlamenta da je upravljanje krizom u Crnoj Gori izazvanoj epidemijom Kovid 19 uslovilo integralnu povezanost društva u cjelini kao i jedan multidisciplinarni pristup uvođenja restriktivnih mjera privremenog karaktera u cilju zaštite zdravlja svakog pojedinca.

"Tim je planski, organizovano i koordinirano sprovodio sve privremene mjere Vlade Crne Gore, analogno odgovoru države Crne Gore, koji je bio blagovremeno efikasan. Treba istaći da smo uspjeli da uspostavimo održiv sistem zaštite koji je za posljedicu imao to da smo adekvatno i blagovremeno pripremili ljudstvo i resurse, redukovali rizik i smanjili opasnost od daljeg širenja virusa i svakodnevnom operativnošću sproveli i kontrolisali primjenu privremenih mjera NKT-a, ali i pružali pomoć stanovništvu ugroženim ovim virusom", naveo je Maslovarić.

Veliku zaslugu kako je kazao on imaju građani Bijelog Polja, "koji su se ponašali u skladu sa donešenim mjerama Vlade Crne Gore".

"Izuzetan doprinos dali su donatori, volonteri koji su svojom humanošću i filantropijom pokazali da su temelji naše zajednice postavljeni upravo na tim vrijednostima", kazao je Maslovarić.

Zahvalio se posebno donatorima medicinske opreme, zaštitne opreme za medicinske radnike, Hajrizu Brčvaku, Stefanu Saviću, kompaniji Mesopromet, Pelengić trade i drugima.

"Posebnu zahvalnost dugujemo donatorima opštinske organizacije Crveni krst, humanitarnom fondu Hilal, ambasadi Crne Gore u Srbiji, kompaniji Put Gross, Islamskom kulturnom centru Plav i Gusinje iz Njujorka, Auto centru DAS i drugim pravnim i fizičkim licima", naveo je on.

Sve je kako je zaključio Maslovarić, rezultiralo činjenicom da je Opštinski tim koji broji 26 članova, kao operativna podrška Vladi Crne Gore efikasno odgovorio, reagovao i opravdao svoju ulogu u vanrednoj situaciji, "a koja je rezultirala time da trenutno imamo stabilnu epidemiološku situaciju u Bijelom Polju".

"Nastavićemo sa kontinuiranim aktivnostima praćenje stanja, shodno daljem razvoju situacije u vezi sa virusom korona, a u cilju maksimalne zaštite građana Bijelog Polja", kazao je Maslovarić.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.