U Baru očekuju da će većina tradicionalnih gostiju iz regiona i ove godine doći
Bar

U Baru očekuju da će većina tradicionalnih gostiju iz regiona i ove godine doći

Predsjednik opštine Bar Dušan Raičević kazao je da očekuju da će većina tradicionalnih gostiju iz regiona i ove godine doći u taj grad. Ističe da će ove godine, kao nikad ranije, kvalitet ponude i nivo usluga biti od presudnog značaja za barski turizam.

"S obzirom na to da svaki drugi gost koji nas posjeti koristi automobil za dolazak. Ove godine će kao nikad ranije kvalitet ponude i nivo usluga biti od presudnog značaja za barski turizam. Još prošle godine, lokalna TO je započela promociju aktivnog turizma markiranjem pješačkih staza i promocijom kanjoninga kao nove turističke atrakcije, što u značajnoj mjeri može biti opredjeljujući faktor i za domaće turiste koji još uvijek nisu otkrili sve naše skrivene ljepote”, navodi Raičević.

Kako je istakao u razgovoru za Dan, građani Bara ispoštovali su sve mjere Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT), i svi se polako navikavaju na život sa koronom.

Dodao je da su pripremili set mjera koje će ponuditi lokalnom parlamentu na usvajanje, koje bi parlament trebalo da donese kroz niz zaključaka.

"Predložićemo – to je bilo i planirano, a u ovom momentu se postavlja kao obaveza – dvije odluke. Jedna je o lokalnim komunalnim taksama, a druga je o lokalnim administrativnim taksama. Ovom odlukom o lokalnim administrativnim taksama umanjuje se skoro 30 odsto tarifnih brojeva koji su ranije korišćeni i ukidaju se sve administrativne takse za privredu, posebno za preduzetništvo, da na taj način pomognemo onima koji su najviše ugroženi. Odluka o komunalnim lokalnim taksama sve što je ranije naplaćivano na privatnom zemljištu sada se potpuno ukida. Idemo u pravcu da djelatnosti koje su bile zatvorene pomognemo i umanjimo namete koji su po zakonu definisani", kazao je Raičević.

Naglasio je da razmišljaju i da ponude dodatne popuste za plaćanje komunalija.

Poručio je da ne idu u pravcu odlaganja obaveza, već u pravcu umanjenja tih obaveza za period dok su te djelatnosti bile zatvorene.

"Pokušaćemo da ponudimo još jednu povoljnost, da svi koji budu zaposlili ljude sa biroa koji su tamo od 1. aprila budu godinu dana oslobođeni plaćanja prireza, a ovi drugi koji budu htjeli da odlože plaćanje obaveza prireza, kao što su odložili i obavezu plaćanja poreza i doprinosa na zarade, da mogu to isto da urade”, odgovara Raičević.

Od države, kako je kazao, jedino očekuju da za preduzeća koja posluju u sektoru komunalnih djelatnosti obezbijedi povoljne kredite kod IRF-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.