Janović: U narednom periodu nas čeka otvaranje šest omladinskih servisa i implementacija programa za mlade
Janović, foto: Ministarstvo sporta i mladih

U šest opština

Janović: U narednom periodu nas čeka otvaranje šest omladinskih servisa i implementacija programa za mlade

Ministarstvo sporta i mladih ima za cilj da kroz Zakon o mladima dodatno unaprijedi položaj mladih, jednog od najznačajnijih resursa naše države. Mladi predstavaljaju pitanje od multiresorskog značaja, te je u skladu sa tim, omladinska politika oduvijek visoko stajala na listi prioriteta Vlade, ocjenjuju u tom resoru.

"Nastojimo da mladima u Crnoj Gori, kroz mnogobrojne inicijative koje Ministarstvo  sporta i mladih sprovodi,ne samo unaprijedimo položaj, već i stavimo do znanja da, kao što smo i do sada pokazali,u nama uvijek imaju partnera", ističe ministar Nikola Janović.

Janovimladi2

Foto: Ministarstvo sporta i mladih

"Od značaja je napomenuti otvaranje omladinskih servisa koji ćeu saradnji sa lokalnim samoupravama, biti otvoreni u svim opštinama i predstavljaće mjesta na kojima će se primarno  realizovati Omladinski program", kazao je Janović.

Pored navedenog, omladinski servisi predstavljaće i mjesto gdje će mladi kroz direktnu komunikaciju na terenu, kako međusobnu, tako i interakciju sa drugim subjektima,moći da zauzmu zavidan udio u kreiranju politika za mlade. 

"Cilj je dati mladima platformu na kojoj će  imati priliku da razmijene iskustava i iskažu svoje potrebe", dodao je ministar.

Janovimladi3

Foto: Ministarstvo sporta i mladih

Kazao je da nas u narednom periodu čeka otvaranje čak šest omladinskih servisa ušest opština širom CrneGore: Petnjica, Plav, Nikšić, Šavnik, Mojkovac i Danilovgrad.

Janović zaključuje da Omladinski program nadasve ima zadatak da dodatno uključi mlade, te da se na najinkluzivniji način posvete istim i njihovim potrebama.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.