Vučić razgovarao s Putinom i obavijestio ga o događajima u regionu
Vučić i Putin

Vučić razgovarao s Putinom i obavijestio ga o događajima u regionu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je večeras telefonom s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom o odnosima dvije zemlje, situaciji na Zapadnom Balkanu i borbi protiv koronavirusa.

Vučić je zahvalio Putinu što je iskazanom brigom za Srbiju i slanjem medicinske pomoći "potvrdio izvanredne strateške odnose Srbije i Rusije", saopštio je kabinet srpskog predsjednika.

"Srbija je privilegovana što ima iskrenog prijatelja kakav je Rusija, kao što sam i ja počastvovan našim ličnim odnosom međusobnog uvažavanja i povjerenja", rekao je Vučić Putinu.

Kako se navodi, Vučić je Putina obavijestio o svim događajima u regionu, od situacije na Kosovu "do progona sveštenstva Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori".

Vučić je izrazio saosjećanje zbog žrtava tokom pandemije koronavirusa u Rusiji i nadu da će se ta zemlja "uspješno izboriti s epidemijom i što je moguće prije vratiti se u normalne životne i ekonomske tokove", navodi se u saopštenju.

Rekao je, kako se navodi, da je Srbija spremna da, ukoliko je potrebno i u okviru svojih mogućnosti, pruži pomoć Rusiji u borbi protiv korona virusa.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.