Perišić i Božović, foto: Srpska Alternativa

Perišićć pisao Božoviću

"Beograd mora da shvati da predstavnici Srba u Crnoj Goriji nijesu samo Mandić i Knežević"

Predsjednik političke partije Srpska Alternativa, Svetislav Perišić uputio je danas otvoreno pismo ambasadoru Republike Srbije u Crnoj Gori, Vladimiru Božoviću.

Perišić je kazao da se Srbi u Crnoj Gori nalaze u veoma lošoj poziciji, a kao jedan od glavnih razloga za takvo stanje jeste neodgovorno vođenje politike njegovih zvaničnih predstavnika, prije svega Demokratskog fronta, koji je do sada uživao najveće povjerenje srpskog naroda na izborima.

"U poslednjih petnaestak godina pod njihovim vođstvom izgubili smo zajedničku državu sa Srbijom, srpski jezik, Crna Gora je postala članica NATO saveza i priznala nezavisnost Kosova i Metohije, a koliko učestvujemo u društvenom životu najbolje govori podatak da godinama sa oko 30% udjela u nacionalnoj strukturi stanovništva nemamo niti jednog ministra ili direktora javnog preduzeća na državnom nivou, koji se nacionalno izjašnjava kao Srbin. To najbolje govori o učinku dosadašnjih predstavnika srpskog naroda u Crnoj Gori, koji su dokazali da ne žele dobro svojim biračima, niti srpskom narodu, a da je suprotno odavno bi ušli u vlast, što im je Demokratska partija socijalista nudila nekoliko puta do sada, pa Vas pitamo ako Srbi mogu u Vladu sa Tačijem i Haradinajom, zašto ne bi mogli sa Đukanovićem?", navodi se u pismu upućenom ambasadoru Srbije.

Perišić istiće da je razlog u tome što skrajnjujući srpski narod na margine političkog odlučivanja i uticaja i zloupotrebljavajući njegovu nesreću, ostvaruju ogromne lične privilegije, a ujedno bježe od odgovornosti koju nosi vršenje vlasti.

Naglašavajući da je zbog svega navedenog formirana Srpska Alternativa, partija koje želi da vodi novu srpsku politiku u Crnoj Gori i koja jasno poručuje da je srpskom narodu mjesto u izvršnoj vlasti i institucijama, jer se samo integrisanjem kao naroda u pravni, politički i ekonomski sistem Crne može izboriti za svoja prava i unaprijediti svoj položaj.

"Naša partija očekuje podršku zvaničnog Beograda, koji konačno mora da shvati da predstavnici Srba u Crnoj Goriji nijesu samo Andrija Mandić i Milan Knežević, već da je sazrela nova politička generacija koja će se prema interesima srpskog naroda odnositi na mnogo odgovorniji način i samim tim voditi pragmatičnu politiku prilagođenu trenutku i interesima našeg naroda. Cijeneći vaše dosadašnje angažovanje na različitim odgovornim pozicijama i djelovanje u interesu srpskog naroda od Kosova i Metohije pa sada i u Vašoj i našoj Crnoj Gori, nadamo se da ćete prepoznati naš dobronamjerni apel, te čekujući skoriji sastanak, kako bih vas upoznali sa našim političkim ciljevima, upućujemo Vam bratski svesrpski pozdrav", poručio je Perišić Božoviću.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.