SZO: Neophodna ekstremna opreznost  pri popuštanju mjera
Ilustracija

SZO: Neophodna ekstremna opreznost pri popuštanju mjera

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je danas da je neophodna "ekstremna opreznost" jer zemlje polako ukidaju blokade uvedene radi suzbijanja širenja virusa korona, usljed globalne zabrinutosti od eventualnog drugog talasa zaraze.

"Brojne zemlje ublažavaju mjere blokade i primjetna je nada, ali uvijek postoji rizik da se virus pokrene ponovo zbog čega je neophodna ekstremna opreznost", rekao je zvaničnik SZO Majke Rajan.

Direktor SZO Tedros Adanom Gebrejesus naglasio je da je ukidanje blokade "komplikovano i teško", te da je od ključne važnosti "sporo, stabilno ukidanje restriktivnih mjera".

Tedros je dodao da Njemačka, Južna Koreja i Kina imaju sisteme za odgovor na bilo kakvu ponovnu pojavu zaraženih.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.