Menadžment Luke Kotor razmatra smanjenje zarada
Foto: Printscreen

Kako bi se smanjili troškovi u periodu izostanka glavne djelatnosti kompanije

Menadžment Luke Kotor razmatra smanjenje zarada

Menadžment Luke Kotor upoznat je sa prijedlogom većinskog vlasnika Opštine Kotor o primjeni mjera smanjenja zarada zaposlenima, kako bi se smanjili troškovi u periodu izostanka glavne djelatnosti kompanije, saopštila je predsjednica Odbora direktora Tatjana Stanovčić.

Na redovnoj sjednici Upravnog odbora Luke Kotor usvojene su jednoglasno sve predložene tačke dnevnog reda, i to donošenje Odluke o utvrđivanju dnevnog reda Skupštine akcionara koja će se održati 12. juna 2020, Odluke o izmjeni plana javnih nabavki, te analiza uticaja ekonomskih efekata na poslovanje kompanije.

"U vanrednoj situaciji pandemije korona virusa otvorila se potreba angažovanja dodatnih mjera u svrhu zaštite poslovanja i zaposlenih kao i društveno odgovorno djelovanje i solidarnost. Po preporuci Nacionalnog koordinacionog tijela predstavnici Odbora direktora Luke Kotor i dalje se odriču finansijske nadoknade za određeni period. Takođe, menadžment je upoznat sa prijedlogom većinskog vlasnika Opštine Kotor o primjeni mjera smanjenja zarada zaposlenima, takođe u predloženom roku kako bi se smanjili troškovi u periodu izostanka glavne djelatnosti kompanije," saopštila je predsjednica Odbora direktora prof. dr Tatjana Stanovčić, piše Pobjeda.

Ona je navela da se po informaciji globalnih agencija za praćenje kruzing industrije rokovi za uspostavljanje djelatnosti i najave promjena vrlo oprezno daju projekcije za period od najviše dva mjeseca unaprijed pa se o konkretnim projekcijama ne može sa sigurnošću govoriti.

Stanovčić kaže da je prioritet menadžmenta kompanije otklanjanje posljedica i stabilizacija iznalaženjem dodatnih sekundarnih poslovnih rješenja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.