Kompletna posada broda “Budva” biće u subotu zamijenjena
Ilustracija

Kompletna posada broda “Budva” biće u subotu zamijenjena

Državni sekretar unutrašnjih poslova Dragan Pejanović izjavio je danas u Jutarnjem TV programu da se za subotu priprema vanredni let Podgorica-Lisabon-Podgorica avio prevoznika “Montenegro airlines” za prihvat pomoraca u Lisabonu.

Poral Jedro saznaje da je povod i promjena posade teretnog broda “Budva” na kome je proteklog vikenda nemačka policija zaplenila 500 kilograma kokaina, koji je na putu za luku Lagos u Nigeriji.

Ona će biti zamijenjena novom, ako sve protekne po planu u subotu- 9.maja, kada će avion vanrednim letom iz Podgorice dovesti novu posadu na broda “Budva”, takođe sastavljenu od crnogorskih pomoraca. Novi zapovjednik trebao bi biti imenovan, a prema saznanjima Jedra to je kapetan Mensur Mavrić iz Ulcinja koji je dugo plovio na brodovima njemačkih kompanija.

Da se nešto dešava vidjelo se po promjenama od dana isplovljenja broda  iz luke Hamburg  brzine kretanja broda   prema Lagosu, vjerovatno da je ranije u kompaniji planirana smjena posade u vodama  Portugalije.

"Ukoliko dobijemo potrebna odobrenja od portugalskih vlasti, naša posada iz Crne Gore krenula bi u subotu ujutro avionom Montenegro airlines za Lisabon, iz kojeg treba da se organizuje prevoz pomoraca do portugalske luke", rekao je danas Novostima izvršni direktor Barske plovidbe Tihomir Mirković.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.