YouTube izbrisao kanal Davida Ickea zbog

YouTube izbrisao kanal Davida Ickea zbog "širenja lažnih informacija oko koronavirusa"

YouTube je obrisao kanal Davida Ickea, poslije više upozorenja da krši politike ove mreže širenjem lažnih informacija u vezi s pandemijom koronavirusa.

Uprkos tome, na ovoj platformi mogu se i dalje objavljivati video-snimci na kojima se Icke nalazi, sve dok ne krše politiku objavljivanja.

"YouTube ima jasne smjernice o zabrani bilo kakvog sadržaja koji osporava postojanje i prenos koronavirusa onako kako su ga opisali SZO i Nacionalni zdravstveni sistem SAD-a - rekla je portaprolka ove platforme za BBC, prenosi SEE.biz.

"Zbog kontinuiranog kršenja ovih smjernica, obrisali smo smo YouTube kanal Davida Ickea."

Kanal je imao više od 900,000 pratilaca u vrijeme kada je uklonjen. Posljednji snimak koji je Icke objavio u petak, o tome da ga je Facebook zabranio, imao je oko 120.000 pregleda.

YouTube je potvrdio da Ickeu neće biti dozvoljeno pokretanje novog kanala.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.