Venera u retrogradnom hodu do 25. juna: Preporod srca
Ilustracija

Venera u retrogradnom hodu do 25. juna: Preporod srca

Venera je boginja ljubavi, a evo šta nam donosi u retrogradnom hodu do 25. juna 2020!

Venerin sjaj na nebu je čaroban, a uskoro se ova planeta ljubavi i novca spušta ispod horizonta i kreće retrogradnim hodom.

Ovaj period simbolizuje ponovno rođenje Venere i preporod našeg srca.

Venera je boginja ljubavi, ljepote, kreativnosti, umjerenosti i novca. Vlada ženskom energijom i podstiče nas da usporimo i cijenimo ljepše stvari u životu.

Tokom retrogradne Venere, ako u našim odnosima sa drugima, sopstvom ili novcem, postoje stare rane ili pukotine na duši, one mogu da se dignu na površinu kako bi bile oproštene, očišćene i zacijeljene.

Kako se Venera kreže retrogradno od 12. do 13. maja do 24. do 25. juna, u znaku Blizanca, zaroniće u podzemlje, podstičući nas da ispitujemo velika pitanja sopstvenog srca.

Zamislite da boginja Venera poslušno djeluje u nevidljivim dijelovima vaše srčane čakre ili energetskog polja srca, umirujući temelj, peglajući nabore i čineći da se šire pozitivne emocije.

Dok Venera djeluje na našem srčanom polju, pomaže nam da se povežemo sa istinskim JA i vodi nas da djelujemo i osjećamo pravu ljubav koju njegujemo u svom srcu.

To je razlog zašto pod retrogradnom Venerom nikada nije pametno da donosite velike odluke, jer emocije često nadvladaju radost.

Iako možemo da primimo nove uvide i mudrosti, uvijek je najbolje da sačekamo dok Venera ne izađe iz retrogradnosti kako bismo imali potpunu priču.

Pod ovom retrogradnom Venerom 2020. godine, možda ćemo da  se pronađemo i da obnovimo teme o srcu koje su bile aktivne od marta do jula 2012. godine, jer smo tada poslednji put imali retrospektivu Venere u Blizancima i od oktobara do novembra 2018. godine, jer je ovo bio poslednji put kada smo doživjeli retrogradnu Veneru.

Šta je srcu potrebno da se oprosti i očisti od ovih vremenskih okvira?

Ponovno rođenje Venere

3. juna Sunce i Venera se poravnjavaju, što se smatra ponovnim rođenjem Venere. Upravo u ovom trenutku Venera će da počne da se pojavljuje kao jutarnja zvijezda.

U ovoj fazi retrogradnog putovanja dostižemo novu svijest. Ovo je onaj snažni "aha" trenutak gdje je čišćenje emocija završeno i Venera može da započne sadnju sjemena za sljedeći ciklus.

Iako ovaj trenutak jasnoće može da bude moćan i nevjerovatan pokretač otvaranja i aktiviranja srca, ove godine je prisutan još jedan sloj na koji moramo da obratimo pažnju.

Pet retrogradnih planeta i Venera

Venera ide retrogradno zajedno sa pet drugih planeta - Merkur, Jupiter, Saturn, Neptun i Pluton. To će da doda teški osjećaj refleksije koji ćemo, a možda ćemo se naći i u situaciji da se zaustavimo i krenemo.

Možda se osjećamo nesigurno kako da krenemo naprijed ili zbunjeno u vezi sa najboljim postupcima.

Uporedo sa tim, Venera takođe čini neka usklađivanja sa Neptunom, planetom iluzije, mašte i snova, ali i konfuziju.

Neptun može da donese lijepu, poetičnu i romantičnu energiju, pomažući da otvorimo naša srca, ali isto tako može da učini da se osjećamo malo razočarano i može da nam oteža postavljanje granica sa drugima.

Datumi ovih poravnanja su 3. maj, 20. maj i 27. jul. Obratite pažnju na ono što vam se u tim danima dešava.

Dok je prisutna ta Neptunova energija, protivotrov je komunikacija, ne samo sa drugima, već i sa sobom. Razlog za to je što će Venera da bude retrogradna u zodijaku komunikacije, Blizancima.

Retrogradna Venera u Blizancima

Važno je da u ovom periodu naučimo kako da izgovorimo istinu, ali isto tako i slušanje saosjećanja.

Da bismo bili efikasni komunikativni, moramo da naučimo da slušamo cijelim svojim tijelom. Moramo da slušamo ne samo druge, već znakove Univerzuma i naših tijela.

Odvojite trenutak da stavite ruku preko srca i lagano pitajte svoje tijelo - Šta ti je trenutno potrebno?

Poslušajte odgovor koji lebdi gore i slijedite mudrost. Sledeći put kada se nađete u svađi, režite pauzu i pitajte drugu osobu - šta vam stvarno treba? Onda postavite sebi isto pitanje.

Komunikacija je temelj svakog zdravog odnosa, uključujući odnos koji imamo sa svojim tijelom, umom i dušom.

Retrogradna Venera može da bude odličan trenutak za započinjanje prakse dnevnika. Cilj je da se svakodnevno vodi najmanje 10-15 minuta bilo prvo ujutro ili posljednje noću.

Može da bude nevjerovatno kakva saznanja i inspiracija može da dođe do vas.

Uporedo sa klasičnim dnevnikom, možda biste željeli da vodite i dnevnik snova. Uz prisutnu i ovu sanjivu energiju Neptuna, vjerovatno je da naši snovi mogu da sadrže snažne tragove i intuitivnu mudrost iz koje zaista možemo naučiti.

Retrogradne intuitivne poruke Venere

Retrogradna Venera u 2020. godini od nas traži da postanemo bolji komunikatori. Od nas se traži da popravimo svoje odnose sa našim bližnjima, ne samo onima koje volimo i koji su nam bliski, već sa svima.

Iako se trenutno moramo da distanciramo od drugih, nadamo se da će ovo iskustvo da pokaže put ka većoj ljubavi i poštovanju prema našim bližnjima.

Nadamo se da nas ova udaljenost uči koliko je važna ljudska veza i kako svi možemo da radimo na tome da postanemo sami sebi veći priroitet u životu.

Za neke to može da uključi postavljanje granica, za druge bi to moglo da bude rušenje zidova i mogućnost za otvaranja srca.

 

Izvor: Lovesensa.rs

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.