Lažna vijest da je preminula doktorka koja je primila vakcinu protiv koronavirusa
Foto:Tanjug/AP

Lažna vijest da je preminula doktorka koja je primila vakcinu protiv koronavirusa

Doktorka Elisa Granato, koja je u petak primila vakcinu protiv koronavirusa, u okviru kliničkih ispitivanja na Oksfordu, nije preminula, kako se navodi na društvenim mrežama.

 BBC je jutros razgovarao sa Elisom Granato, mikrobiologom po struci. Ona je potvrdila da se osjeća dobro, da je jutros dala uzorak krvi za ispitivanja, kao i da danas planira da odmara i uživa u lijepom vremenu napolju.

Profesor Endrju Polard koji predvodi tim za kliničko ispitivanje vakcine na Oksfordu, izjavio je da lažne vijesti negativno utiču na borbu protiv epidemije, prenosi Nova.rs.

Doktorka Granato prva je osoba u Evropi koja je primila vakcinu protiv koronavirusa, u okviru kliničkih ispitivanja.

Svi postovi koji su na više jezika prenosili vijest o navodnoj smrti Elise Granato uklonjeni su sa društvenih mreža.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.