Italija: Za 24 sata preminulo 260 osoba, najmanje od 14.marta
Ilustracija

Italija: Za 24 sata preminulo 260 osoba, najmanje od 14.marta

Italija je zabilježila najmanji dnevni broj smrtnih slučajeva od posljedica zaraze koronavirusom od sredine marta.

Prema podacima koje su vlasti večeras objavile, u Italiji je u prethodna 24 časa umrlo još 260 osoba, najmanje od 14. marta kada je bilo 175 mrtvih u jednom danu.

Broj novozaraženih u Italiji je 2.324, čime je broj osoba kod kojih je potvrđena infekcija povećan na 197.675.

U Italiji su do sada umrle 26.644 osobe zaražene korona virusom. Više mrtvih imaju jedino SAD, gdje je prema zvaničnim podacima umrlo nešto manje od 55.000 ljudi.

Broj mrtvih u Italiji mogao bi da bude znatno veći, pošto mnoge osobe koje su preminule kod kuće ili u domovima za stare nisu testirane na koronavirus.

Premijer Đuzepe Konte naveo je da će se večeras obratiti građanima, nestrpljivim da čuju koje mjere će biti ublažene od 4. maja, do kada je produžena zabrana kretanja.

Zaraza koronavirusom potvrđena je širom svijeta kod više od 2.970.000 ljudi, od kojih je umrlo više od 206.000.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.