U Italiji od juče umrle 534 osobe
Foto:ANSA

U Italiji od juče umrle 534 osobe

Posle višednevnog smanjenja broja novooboljelih i umrlih od korona virusa, u Italiji je u prethodna 24 sata zabilježeno blago povećanje, što predstavlja upozorenje da restriktivne mjere još ne treba previše ublažavati.

Kako je saopšteno na redovnoj konferenciji za medije, od juče su umrle 534 osobe, 80 više nego u ponedeljak, a registovano je 2.729 novooboljelih, što je povećanje od 473 u odnosu na prethodni dan.

Zdravstvene radnike ipak ohrabruje podatak da su se za 24 sata oporavile 2.723 osobe, a od početka epidemije ukupno 51.600.

U Italiji je od koronavirusa obolelo 183.957 osoba, a preminulo je 24.648 pacijenata, što je, posle Sjedinjenih Američkih Država, najviše na svijetu.

Dobra vjest je i da je danas na intenzivnoj njezi 98 pacijenata manje nego juče.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.