Jedna doktorka sama protestovala ispred vlade jer nema dovoljno medicinske opreme
Foto: AP

Jedna doktorka sama protestovala ispred vlade jer nema dovoljno medicinske opreme

Doktorka Minal Viz danas je sama protestovala ispred sjedišta Vlade Velike Britanije kako bi ukazala na nedostatak zaštitne opreme za zdravstvene radnike.

U bolničkoj odjeći i s maskom za lice, Viz je ispred kabineta premijera Borisa Džonsona istakla transparent s natpisom "Zaštitite zdravstvene radnike".

Viz, koja je trudna, rekla je da protestuje radi ranjivog bolničkog osoblja i ocijenila da je vlada trebalo znatno ranije da bude pripremljena za pandemiju korona virusa i da je zdravstveni sistem zbog tog propusta sada u teškoj situaciji.

"Mi smo i dalje u poziciji u kojoj na koljenima molimo za zaštitnu opremu. Da smo imali dovoljno, ne bi bake morale da nam šiju maske i ne bi penzioneri skupljali novac za Nacionalnu zdravstvenu službu", kazala je Viz.

Britanska vlada je nedjeljama na udaru zbog manjka zaštitne opreme za ljekare. Umrlo je najmanje 50 zdravstvenih radnika zaraženih korona virusom, uključujući trudnu medicinsku sestru čija je beba preživjela zahvaljujući operaciji "carskim rezom".

Zvaničnici tvrde da se bore da nabave zaštitnu opremu i navode da iz Turske stiže kontingent od 84 tone, u kojem je i 400.000 bolničkih mantila.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.