Italijan kažnjen već 5 puta, ali nastavlja da se sunča: Plaćam, ne želim se odreći mora i sunca
Ilustracija

Italijan kažnjen već 5 puta, ali nastavlja da se sunča: Plaćam, ne želim se odreći mora i sunca

U nekim italijanskim pokrajinama mjere ograničenja u vrijeme karantina su popustile, ali ostaje kao obavezno nošenje zaštitnih maski i razmak među osobama, a policija strogo kontroliše i izdaje kazne onima koji to ne poštuju.

Juče je u Trstu pješak, koji je samo na trenutak skinuo masku, kažnjen sa 300 eura.

Šampion u broju kazni je penzionisani preduzetnik iz Palerma, izvjesni Domeniko Finažo, koji je za pet dana sakupio 5 kazni.

Kažnjen je jer se sunčao na plaži.

"Ne želim se odreći mora i sunca. Slobodan sam čovjek i želim nastaviti raditi ono što želim. Kad pogledam more opuštam se. Plaćam, ali ne držim se ovih pravila", rekao je novinarima.

Penzioneri Đuzepe Spagnolo koji je na Uskrs organizovao roštilj na krovovima kuće u Speroneu, postao je "zvijezda" na društvenim mrežama.

Nakon što su brojni novinari pokušali da s njim pričaju o "slučaju" angažovao je agenta i razgovor naplaćuje 1500 eura.

"Ne možete razgovarati sa mnom od danas, ako želite, daću vam broj mog agenta", odgovara on tako na telefonske pozive novinara.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.